Президентът Румен Радев се хвърли да брани  икономическия си министър

...
Президентът Румен Радев се хвърли да брани  икономическия си министър
Коментари Харесай

Радев се хвърли да брани Кирил Петков

Президентът Румен Радев се хвърли да брани  икономическия си министър Кирил Петков, за който стана ясно, че към момента е с двойно поданство, а в това време се разбра, че е желал да постави ръка на ръководството на страната и на Фонда на фондовете посредством своя персонална фондация, учредена със 100 лева

Атаката против министъра на стопанската система Кирил Петков цели да обезсмисли и да сложи под въпрос легитимността на всички актове на служебния кабинет, съобщи пред публицисти Радев, представен от Нова тв.

„ Правителството, което назначих, засегна надълбоко ползите на мафията. Осветли и пресече доста схеми. Видяхте празните язовири, станаха ясни парите, предплатени за поправки и градежи на хартия. Видяхте къде отиват заемите на ББР ”, разяснява още президентът.

„ Корупционерите търсят фиктивен юридически мотив, с цел да върнат часовника обратно към времето на Борисов, когато паразитираха върху бюджета ”, отсече Радев. И добави: „ Това е политическият залог. По юридическия проблем ще се произнесат съдиите от Конституционния съд. ”.

Радев уточни, че към момента няма решение на кого ще връчи третия мандат, защото не са завършили консултациите с всички партии.

„ Мога да ви кажа, че и на Консултативния съвет, и на извършените досега съвещания парламентарно показаните партии демонстрират, че ясно схващат всички провокации, пред които е изправена страната. Очаквам това схващане да се придвижи като отговорност и в Народното събрание, с цел да може да се актуализира бюджетът, с цел да има задоволително средства за посрещане на рецесиите ”, изясни президентът.

Той е безапелационен, че няма място за „ политиканско преиначаване ”, когато става въпрос за здравето на българите и за сигурността по границите. „ Именно по гласуването на актуализацията на бюджета ще си проличи кои партии работят за хората, а кои за себе си ”, добави Радев.

„ Ще бъде извънредно безконтролно, в случай че и този парламент завърши без да сформира постоянно държавно управление и без да актуализира бюджета. Което значи, че ще остави идващия длъжностен кабинет с вързани ръце по време на рецесия ”, заключи президентът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР